Ομιλία Kip Thorne, Παρασκευή 24 Μαΐου

Το ΑΠΘ, η Ελληνική Εταιρεία Σχετικότητας, Βαρύτητας και Κοσμολογίας, οι εκδόσεις Ροπή και ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΑΠΘ, υπό την αιγίδα της ΓΓΕΤ, διοργανώνουν ομιλία για το ευρύ κοινό του Ομότιμου Καθηγητή στην έδρα Feynman της Θεωρητικής Φυσικής του California Institute of Technology και βραβευμένου με το Νόμπελ Φυσικής 2017 για την ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων, Kip Thorne, με θέμα Εξερευνώντας το Σύμπαν με τα Βαρυτικά Κύματα: Από τη Μεγάλη Έκρηξη στις μαύρες Τρύπες που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00 στην Aίθουσα Tελετών του ΑΠΘ (η ομιλία θα γίνει στην αγγλική γλώσσα).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας της αίθουσας, η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με δελτία ελεύθερης εισόδου, τα οποία θα αρχίσουν να διανέμονται στο φουαγιέ της αίθουσας από τις 17:30 της ίδιας ημέρας (κάθε άτομο μπορεί να λαμβάνει δύο δελτία). Παρακαλούμε για έγκαιρη προσέλευση (θα τηρηθεί η σειρά προσέλευσης, μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων)!

Στην ομιλία του, ο Kip Thorne θα μας ταξιδέψει στον κόσμο των μελανών οπών καθώς και στα όρια του σύμπαντος στο χώρο και τον χρόνο, με όχημα τα βαρυτικά κύματα και όχι μόνο. O Kip Thorne θα βρεθεί στη χώρα μας με αφορμή την ελληνική έκδοση του βιβλίου του για το ευρύ κοινό Η Επιστήμη του Interstellar (εκδόσεις ΡΟΠΗ).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.