30η επέτειος του Διαστημικού Τηλεσκοπίου Hubble

Στις 24 Απριλίου 1990, το διαστημικό λεωφορείο Discovery απογειώθηκε με το πολύτιμο φορτίο του: Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble. Την επόμενη μέρα απελευθερώθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη για να ξεκινήσει το ταξίδι των ανακαλύψεών του. Κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει τα θαυμαστά οράματα που είδαμε μέσα από τα μάτια του μες στα 30 χρόνια της ιστορίας του. Από την κοσμική μας γειτονιά στις εσχατιές του σύμπαντος. Το τηλεσκόπιο αυτό μας φανέρωσε ιδιότητες του χωροχρόνου που ως τώρα μόνο να της φανταστούμε μπορούσαμε.

Ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να αποκαλύπτει καταπληκτικές αστροφωτογραφίες. Η NASA για να τιμήσει την 30η επέτειο της επιτυχημένης λειτουργίας του, έχει επιμεληθεί έναν ιστότοπο σχετικά με την επιστήμη και την τεχνολογία που κατέστησε εφικτό το Hubble, να δείτε κλασσικές αστροφωτογραφίες του, δρώμενα και εκπαιδευτικό υλικό (μαθήματα, αφίσες, ηλεκτρονικά βιβλία, διαδραστικό υλικό, βίντεο, λιθογραφίες, αστροφωτογραφίες κλπ.).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.