8ος Μαθητικός Διαγωνισμός Μουσείου Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο μαθητικός διαγωνισμός “Τα εκθέματα του Μουσείου μέσα από τα μάτια των μαθητών” είναι μια συμμετοχική δράση του Μουσείου Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών με στόχο την ανάδειξη της πανεπιστημιακής κληρονομιάς και τον ευρύτερο διάλογο μεταξύ της Πανεπιστημιακής κοινότητας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν.

Οι μαθητές αναλαμβάνουν ενεργητικό ρόλο καθώς έρχονται σε επαφή με τις πανεπιστημιακές συλλογές, αλλά και με τον ιστορικό χώρο στον οποίο θεμελιώθηκε η ανώτατη εκπαίδευση για πρώτη φορά στη νεότερη Ελλάδα (1837). Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς πραγματοποιείται η τελετή βράβευσης ενώ, την επόμενη σχολική χρονιά, οι ομάδες που έλαβαν τα δύο πρώτα βραβεία, παρουσιάζουν τις εργασίες τους με τη μορφή περιοδικών εκθεμάτων σε χώρο του μουσείου. 

Για την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-24, το Μουσείο Ιστορίας σε συνεργασία με τo Μουσείο Ζωολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει τον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό, με θέμα:

Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στα οικοσυστήματα του πλανήτη μας.           

Ο διαγωνισμός διεξάγεται με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά και απευθύνεται σε μαθητές Γ΄Γυμνασίου και Α΄, Β΄ και Γ΄Λυκείου όλων των σχολείων της χώρας. Οι προτάσεις των μαθητών θα πρέπει να αποσταλούν προς αξιολόγηση έως την 13 Μαῒου 2024 σε ψηφιακή μορφή (κείμενα, βίντεο ή/και φωτογραφίες, ψηφιακές εφαρμογές) στη διεύθυνση schoolsciencecompetition@uoa.gr.

Αναλυτικές πληροφορίες: http://www.historymuseum.uoa.gr/sxoleia.html

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.