Hello World, τεύχος 10ο (Φθινόπωρο 2019)

Hello World, τεύχος 10οΤο δέκατο (10ο) τεύχος του Hello World (Φθινόπωρο 2019) είναι διαθέσιμο δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή από τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://helloworld.raspberrypi.org/issues/10.

Μεγάλο θέμα εξωφύλλου η τομή μαθηματικών και επιστήμης των υπολογιστών. Πως αλληλοϋποστηρίζονται οι δύο επιστήμες και δραστηριότητες για την τάξη. Μια σειρά άρθρων αγγίζει αυτό το εξόχως ενδιαφέρον θέμα:

  • Whose Spline is it anyway? Πως η μαθηματική ορολογία μπορεί να περιπλέξει ξεκάθαρες έννοιες της Επιστήμης των Υπολογιστών.
  • Hands On Teaching ScratchMaths: Τα ScratchMaths είναι ένα πρόγραμμα σπουδών μαθηματικών εννοιών του UCL (University College London) που βασίζεται στο Scratch 2.0 και το λιγότερο αξίζει την προσοχή σας.
  • Counting Coins: Υλοποίηση ενός απλού αριθμητικού προβλήματος με προγραμματιστικό κώδικα σε Scratch και Python.
  • Lambda Calculus with the Amazing Alonzos: Η σύμβαση των νούμερων μιας ομάδας ακροβατών υποστηρίζει τη διδακτική των λογισμών λ.

Από την υπόλοιπη θεματολογία αυτού του τεύχους, πέρα από τις προτεινόμενες πηγές, σχέδια εργασίας, projects, βιβλία και προγράμματα σπουδών, μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν τα ακόλουθα:

Going beyond the question: Αντλώντας από την εμπειρία του διαγωνισμού υπολογιστικής λογικής Bebras, παρουσιάζεται ένα αποθετήριο για τροποποιήσιμη παραγωγή κουίζ υπολογιστικής λογικής με απτά καθημερινά παραδείγματα, όπως «Ποιος έσπασε το παράθυρο;».
Using non programming activities to teach programming concepts: Στην Ελληνική πραγματικότητα ανήκει το ακατάλληλο ή ανύπαρκτο εργαστήριο πληροφορικής, η διακοπή ρεύματος και όλα αυτά συνηγορούν για την αναγκαιότητα unplugged μη προγραμματιστικών δραστηριοτήτων για τη διαλεύκανση προγραμματιστικών εννοιών.
Bringing physical computing to the classroom: Σχέδια και συμβουλές για να καταστεί εφικτό.
Retrieval Practice: Η γνωστική ψυχολογία τα τελευταία χρόνια έχει παραδώσει αρκετά ευρήματα και τεκμήρια που αναδεικνύουν τα οφέλη της εξάσκησης της ανάκτησης γνώσεων και πληροφοριών στη μνήμη. Δραστηριότητες και εκπαιδευτικές τεχνικές που βασίζονται σε αυτή τη φιλοσοφία για να βοηθήσουν τους μαθητές και το μάθημά σας.
Computing in the early years: Η σημασία της σωστής εισαγωγής ενός παιδιού στη χρήση του υπολογιστή, με τα οφέλη, τα έξοδα, τις προκλήσεις και τις βέλτιστες πρακτικές χρήσης ενός υπολογιστή από τα πρώτα χρόνια.
Why we should teach children to code: Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου, τα πολλά οφέλη από μια σωστή εισαγωγή των παιδιών στον προγραμματισμό.
An artist in every programmer: Οι τέχνες και η δημιουργικότητα είναι ένα ιδανικό εφαλτήριο για τη διδακτική του προγραμματισμού και η Processing είναι μια γλώσσα προγραμματισμού, που έχει σχεδιαστεί και αποδίδει ακριβώς αυτό.
Increasing engagement in computer science: Πως ένα πρόγραμμα σπουδών διάστικτο με προκλήσεις, συμμετοχές σε διαγωνισμούς, hackathons κλπ. βοήθησε στην αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών για την Πληροφορική και την Επιστήμη των Υπολογιστών.
Crash landing, μέρος 1ο: Ένα εναλλακτικό σενάριο για την εισαγωγή στον προγραμματισμό στο Raspberry Pi και το SenseHAT με Python.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.