The Classic Adventurer, τεύχος 4

The Classic Adventurer, #4Το Classic Adventurer (http://classicadventurer.co.uk) είναι μια ημιπεριοδική έκδοση αφιερωμένη στη χρυσή εποχή των κλασσικών text adventures των πρώτων οικιακών υπολογιστών. Είναι δωρεάν διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή από την προηγούμενη διεύθυνση. Στο 4ο τεύχος (με το χειρότερο αισθητικά εξώφυλλο ως τώρα) ξεχωρίζουν τα ακόλουθα θέματα:

  • Brian Howarth: Συνέντευξη με ένα από τους πιο δραστήριους συγγραφείς text adventures της Μ. Βρετανίας. Αν και μηχανικός τηλεφωνίας, μπολιασμένος από τα βιώματά του ως παίκτης του
  • Dodgy Geezers: Συνέντευξη με τους Trevor Lever και Peter Jones. Σύνθεσαν μια από τις πιο  δημιουργικές συνεργασίες στη σκηνή βιντεοπαιχνιδιών adventure της δεκαετίας του 1980 στη Μ. Βρετανία. Το σατιρικό ντουέτο έβαλε στο στόχαστρό του τ α πακέτα διακοπών, την ταξική πάλη και το οργανωμένο έγκλημα σε μια καταπληκτική τριπλέτα παιχνιδιών. Το λογισμικό Quill έδωσε στο ντουέτο τα εργαλεία που χρειάζονταν για να σατιρίσουν τη Θατσερική Αγγλία, στο κυνήγι της κοινωνικής καταξίωσης με το “Hampstead”, που εξέδωσε η Melbourne House σε πολυτελή χιουμοριστική συσκευασία. H χρήση του λογισμικού Illustrator της Gilsoft πλάι στο Quill, απέδωσε καυτές καρτ – ποστάλ διακοπών, διακωμωδώντας τα αντίστοιχα σταντ της εποχής στον τίτλο “Terrormolinos”. To Dodgy Geezers, μια σατιρική αστυνομική περιπέτεια, βασιζόταν σε μια πειραγμένη έκδοση του Quill και η αυξημένη μνήμη, επέτρεψε στο ντουέτο να δημιουργήσει την κορυφαία του περιπέτεια. Το μουσικό θέμα σε κασέτα με τους κρυμμένους γρίφους ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Οι δύο συνεργάτες εγκατέλειψαν τη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών το 1986 στην κορυφή της δόξας τους, για τις μουσικές και συγγραφικές τους ανησυχίες. Με τις πληροφορίες που μπορεί να βρει κανείς σε αυτό το άρθρο μπορεί να εντοπίσει τα βιντεοπαιχνίδια τους σε διευθύνσεις του Διαδικτύου.
  • Sheffield Signposts: Πως η κάποτε διάσημη πόλη της Αγγλίας για τη μεταλλουργία της και τη βιομηχανία ατσαλιού μετετράπη στο καλούπι για την πρωτοπόρα επαρχιακή βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών adventure. Μετά την μεταπολεμική εκβιομηχάνιση και τη συνακόλουθη παρακμή, το Σέφιλντ τη δεκαετία του 1980 γνώρισε την Πληροφοριακή Επανάσταση. Το δρόμο για τα Βρετανικά βιντεοπαιχνίδια χάραξαν η Alligata Software, η Gremlin Graphics και ένας στρατός προγραμματιστών της κρεβατοκάμαρας που ξεπήδησαν από τη μήτρα της πάλαι ποτέ πόλης του ατσαλιού. Οι Mark Aldrich, Nick Aldrich και ο Richard Stevenson ανήκαν στους πρώτους που έγραψαν text adventures από ένα καταπράσινο προάστιο του Sheffield.
  • Alphabetical Adventures: Ο θρύλος της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών Charles Cecil παραθέτει συνέντευξη με τα πρώτα βήματα της καριέρας του. Συνιδρυτής της Revolution Software, αρχιτέκτονας των επιτυχημένων point and click adventures Lure of Tempress, Beneath a steel sky και της πολυβραβευμένης σειράς Broken Sword, ο φημισμένος δημιουργός παρουσιάζει πως μπήκε στο χώρο γράφοντας text adventures για τον Sinclair ZX-81 για την Artic Computing.
  • Illuminating Locations: Συνέντευξη με τον Terry Greer, πρωτοπόρο σχεδιαστή και εικονογράφο της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών.
  • Mark Cantrell: Συνέντευξη με τον πρωτοπόρο συγγραφέα, γκουρού των παιχνιδιών περιπέτειας και από τους πιο καινοτόμους προγραμματιστές του διερμηνευτή (parser) PAWS.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.