Μήνας Ασίας της Βικιπαίδειας 2019

燃灯 [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)]Ο Μήνας Ασίας στη Βικιπαίδεια είναι πολύγλωσσος μαραθώνιος επεξεργασίας με στόχο την οικοδόμηση της κατανόησης για τις ασιατικές κοινότητες της Βικιπαίδειας. Λαμβάνοντας χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου του 2019, ο σκοπός του Μήνα Ασίας στην Ελληνική Βικιπαίδεια είναι η βελτίωση της ποσότητας και της ποιότητας των λημμάτων με θέματα σχετικά με την Ασία.

Ως σύμβολο της φιλίας μεταξύ των ασιατικών κοινοτήτων Wikimedia, κάθε συμμετέχων, ο οποίος συνεισφέρει τουλάχιστον τέσσερα λήμματα που πληρούν τα κριτήρια, θα λάβει ένα ειδικά σχεδιασμένο καρτ-ποστάλ της Βικιπαίδειας από τις άλλες συμμετέχουσες χώρες. Οι χώρες και περιοχές που αποστέλλουν καρτ-ποστάλ για το έργο αυτό είναι η ηπειρωτική Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία, η Ιαπωνία, οι Φιλιππίνες, η Ταϊβάν και η Ταϊλάνδη.

Οι Βικιπαιδιστές που θα συμβάλλουν στα καταλληλότερα λήμματα σε κάθε έκδοση της Βικιπαίδειας θα τιμηθούν ως «Πρέσβεις Ασίας της Βικιπαίδειας».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.